Activiteit

Hongaarse wijnbeurs

26/10/2021 - 28/10/2021
  • Tijdstip: 15.00u tot 22.00u (laatste toegang om 20u)
  • Locatie: De Rentakker, Dikkebusstraat 84, Heuvelland

Kom kennis maken met een topwijnland! Hongarije is een zeer boeiend wijnland met een grote diversiteit aan wijnen, waarvan er meerdere tot de wereldtop behoren. Deze wijnbeurs biedt een unieke gelegenheid om kennis te maken met deze wijnen. 9 wijndomeinen zullen aanwezig zijn om zelf hun wijnen te presenteren.
Chapel Hill uit de regio Balaton staat voor frisse schuimwijnen en een reeks speelse wijnen in wit, rood en zoet.
Törley werd opgericht in 1882 (nadat Jozsef Törley de knepen van het vak had geleerd in de Champagnestreek) en is nu de Hongaarse marktleider in schuimwijn, en dat in een hele reeks verschillende stijlen, tot op niveau van de beste champagnes. De wijngaarden van Törley liggen in de regio Etyek-Buda, nabij Boedapest, die opvallende gelijkenissen vertoont met de Champagnestreek.
Tokaj-Hétszőlő Organic Vineyards is een eeuwenoud domein in de beroemde streek Tokaj. Zij produceren zowel schitterende droge witte wijnen als de beste zoete wijnen ter wereld. En dat wist Louis XIV ook al ("c'est le vin des rois, c'est le roi des vins" was zijn reactie toen hij kennis maakte met deze wijn). Wie niet overtuigd is zal dat wel zijn na het proeven van een "Tokaji Aszu 5 Puttonyos" of beter nog een 6 puttonyos!
Gere Attila Pincészete is het wijndomein van de legendarische Attila Gere. Het is gelegen in Villány in het zuiden van Hongarije, vlakbij de grens met Kroatië, en hier scheren vooral de rode wijnen hoge toppen, en hun Solus is de absolute wereldtop, getuige twee blindproeverijen waarin deze wijn de befaamde Château Pétrus klopte...
Thummerer Pince is een prachtig domein in het hart van Eger, gekend voor de legendarische Egri Bikavér ("stierenbloed"), maar hier worden ook heerlijke elegante witte wijnen gemaakt, o.a. van de plaatselijke druiven Leanyka (maagd) en Kyralyleanyka (koninklijke maagd).
St. Andrea Borászat is een topdomein in Eger met sublieme, elegante, verfijnde witte wijnen en prachtige Egri Bikavér, waarvan er 3 verschillende op de proeftafel zullen staan. In juli won dit domein in de Decanter World Wine Awards de trofee "Best in Show" met de wijn Nagy-Eged dűlő Egri Bikavér Grand Superior 2017, die daarna binnen de week uitverkocht was... Niet getreurd: St. Andrea won niet minder dan 12 medailles en enkele medaillewinnaars zullen op de proeftafel staan!
Vylyan Pincészet ligt net als het domein van Attila Gere in de wijnregio Villány, en deze wordt sinds kort beschouwd als de "tweede thuis" voor de Cabernet Franc die hier werkelijk op zijn best is. Bij Vylyan gaan wijn en kunst hand in hand en op de proeftafel mag je een breed gamma wijnen verwachten van elegant en speels tot absolute top in rood met Kékfrankos, Syrah en Cabernet Franc.
Pannonhalmi Főapátság Pincészete is de wijnmakerij bij de abdij van Pannonhalma (die dateert uit 996 en sinds 1996 op de lijst van Unesco Werelderfgoed staat) in het noordwesten van Hongarije. Hier vind je een mooie mix van wit, rosé en rood, schitterende Riesling, de overheerlijke "Hemina" en sublieme Pinot Noir. Hun vlaggenschip Infusio kan naast de allerbeste Bordeaux wijnen staan!
Takler Borbirtok is een familiaal wijndomein met een geschiedenis die teruggaat tot in de jaren 1700, gelegen in de wijnstreek Szekszárd, vooral gekend voor volle, harmonieuze, complexe rode wijnen en een regio die ook Bikavér mag produceren. Daarnaast heeft Takler ook nog een sublieme Syrah en hun twee toppers mogen er ook best zijn: Regnum is een bordeauxblend met een Hongaars tintje, en top of the bill Primarius is een monocepage Merlot, die er ook al in slaagde Pétrus te kloppen in een blindproeverij.
Een niet te missen event dus! Noteer 26, 27 en 28 oktober in jullie agenda!!


Op afspraak | Wenst u buiten de uren te komen?

Neem contact op

© 2022 Carpevino - Johan Carpentier | BE0872.763.537

Webbureau In2Red