Foodpairing

Deze moderne term in de culinaire wereld staat voor het combineren van de verschillende ingrediënten in gerechtenen op basis daarvan de keuze van de bijhorende dranken.


U krijgt advies over de combinatie van wijn en gerecht, over de harmonie tussen wijn en gerecht. Til uw gerecht op naar een hoger niveau volgens de formule “1 + 1 = 3” door er de gepaste wijn bij te schenken, rekening houdend met de combinatieregels. Een goed gekozen wijn zal uw gerecht beter maken en zal ook de wijn beter laten smaken. Omgekeerd kan een slechte keuze van wijn de pret serieus bederven!


Deze dienst richt zich naar de particulier die thuis of op restaurant een betere wijnkeuze wil maken.

Deze dienst richt zich ook naar de horeca. De bedoeling is om uw wijnkaart nog beter af te stemmen op uw menukaart en om uw klanten beter te kunnen adviseren bij de wijnkeuze bij hun gekozen gerechten.

U wordt wegwijs gemaakt in de combinatieregels, die kunnen werken in twee richtingen:

-   maak de juiste wijnkeuze op basis van een gerecht, de ingrediënten en de bereidingswijze. Zo hoort er bijvoorbeeld telkens een andere wijn bij: koude visschotel, gerookte vis, warme vis “en papillotte”, gebakken vis in blanke botersaus, gebakken vis in roomsaus;

-   stel uw gerecht samen op basis van de gekozen wijn die u wenst te schenken. Nu zullen de kenmerken van de wijn het uitgangspunt zijn: het zuurgehalte, het suikergehalte, de tannines, de body, de leeftijd, de druivensoorten, de aroma’s, …


U wordt ook wegwijs gemaakt in de juiste volgorde van de wijnen bij een maaltijd. Als u meerdere wijnen schenkt, is de volgorde van schenken van zeer groot belang voor een evenwichtige opbouw.

Specialiteit: kaas en wijn combineren.
U krijgt een volledige kaasmaaltijd met alle kaastypes en met de bijhorende wijnen. Dit gebeurt in de vorm van een meergangenmenu, waarbij de verschillende kaastypes in de juiste volgorde geserveerd worden met telkens één begeleidende wijn.


Het is immers een enorm misverstand dat een kaasschotel kan begeleid worden door één soort (rode) wijn. U zult merken dat zeer vaak witte wijn een betere begeleider is bij kaas dan rode wijn. En u zult ook leren dat veel kazen plots beter smaken door het samenspel met de juiste wijn. Daarnaast is ook de garnituur bij uw kaas van groot belang voor de wijnkeuze. Verrassende combinaties zullen uw smaakpapillen strelen!


Op afspraak | Wenst u buiten de uren te komen?

Neem contact op

© 2024 Carpevino - Johan Carpentier | BE0872.763.537

Webbureau In2Red