Advies

Wij adviseren particulier en horeca

Wereldwijd worden er vandaag prachtige wijnen gemaakt. De juiste keuze maken uit het enorme aanbod is des te moeilijker.

De smaak van een wijn wordt beïnvloed door:

de gebruikte druiven: wereldwijd worden er courant enkele honderden druivenrassen gebruikt om wijn te maken en elk ras heeft zijn eigen kenmerken;
het klimaat, met grote verschillen tussen de verschillende wijnregio’s en met bovendien ook nog jaarlijkse schommelingen;
het terroir: deze vaak gebruikte term in de wijnwereld staat voor het geheel van directe invloeden op de druif, waarbij vooral de bodem en het reliëf van het terrein belangrijk zijn;
- en last but not least is ook de wijnmaker zelf zeer bepalend: de manier waarop hij zijn wijngaard onderhoudt en de manier waarop hij de wijn uiteindelijk maakt.

Al deze factoren maken van een zoektocht naar een goede wijn een zeer boeiende bezigheid.  Carpevino is hier graag uw gids.

Bovendien is de smaak een persoonlijk kenmerk. De ligging van de smaakpapillen op de tong is even uniek als een vingerafdruk. De stelling “les goûts et les couleurs ne se discutent pas” is nergens beter op zijn plaats dan in de wijnwereld.

Daarnaast speelt ook het seizoen en de omstandigheden waarin u wijn wenst te drinken een grote rol. Zo zal u die frisse rosé uit de Provence superlekker vinden op een zomers terrasje, terwijl een wildgerecht in het najaar daarentegen een stevige rode wijn vraagt.

Genieten van wijn begint dus bij de juiste keuze.

Wijnadvies is een dienst naar zowel particulier als horeca toe. U wordt begeleid bij de juiste keuze van wijn voor elke gelegenheid of passend bij dat specifiek (feest)gerecht. Zie ook “Food pairing”.


U zoekt een wijn? Aarzel dan niet en neem vrijblijvend contact op en stel uw vraag. Maak gebruik van een ervaren wegwijzer in de zeer boeiende maar oneindig complexe wijnwereld. De adviezen zijn deskundig en neutraal en beperken zich niet tot het eigen gamma (zie “wijnaanbod”). De uiteindelijke bedoeling is om u (of uw klanten) nog meer te laten genieten van wijn!


Wenst u uw wijnkennis uit te breiden? Lees dan verder bij “Proeverij”!


Op afspraak | Wenst u buiten de uren te komen?

Neem contact op

© 2023 Carpevino - Johan Carpentier | BE0872.763.537

Webbureau In2Red