Proeverij

De smaak is uniek.

Iedereen heeft zijn eigen voorkeuren. De ligging van de smaakpapillen op de tong is uniek voor ieder persoon, even uniek als de vingeradruk. Logisch dus dat smaken verschillen. Daarover moet je niet discussiëren ("de gustibus non disputandum est", dat wisten de Romeinen ook al). Proeven is de boodschap. Wijnproeverijen in groep zijn daarvoor een ideale gelegenheid.

Wijproeverijen op maat

U vraagt en wij stellen het gamma samen. Het enige waar u zelf voor dient te zorgen, is een groep van enthousiaste wijnliefhebbers en een geschikte ruimte om deze proeverij te laten doorgaan. Alle thema’s zijn mogelijk: een wereldreis, een wijnland, een wijnstreek, een vergelijking tussen verschillende wijnstreken, een bepaald druivenras, één wijnhuis in detail bespreken, een vergelijking tussen jonge en oude wijn, wijnen voor bij vis, aperitiefwijnen, bubbels wereldwijd, dessertwijnen, barbequewijnen, zomerse terraswijnen, wijnen voor bij wild,...

Een dergelijke proeverij biedt u ook de kans om die wijnen te proeven die al lang op uw verlanglijstje staan of om kennis te maken met voor u totaal onbekende wijnen of wijnstreken of wijndruiven.

Er zijn twee formules mogelijk:

- ofwel staat de proeverij op zich en wordt deze beschouwd als een soort "opleiding".  Er is geen aankoopverplichting.  In dit geval wordt er een beperkte vergoeding gevraagd (in functie van de gewenste wijnen) en bedraagt de minimum grootte van de groep 8 personen.  Neem vrijblijvend contact op en we spreken een formule en tarief af.

- ofwel dient de proeverij om u te begeleiden bij uw keuze voor de aankoop van wijnen. Indien de groep proevers en de voorziene aankoop voldoende groot is, wordt deze proeverij gratis georganiseerd.

In beide gevallen wordt er voor de proeverij voldoende tijd (en wijn) voorzien en krijgt u alle nodige uitleg bij de geproefde wijnen: over de wijn, de druiven, de streek, de manier van wijn maken, de combinatiemogelijkheden met gerechten, het bewaarpotentieel,...


Op afspraak | Wenst u buiten de uren te komen?

Neem contact op

© 2024 Carpevino - Johan Carpentier | BE0872.763.537

Webbureau In2Red