Activiteit

Wijnavonden in eetkaffee Steenstraete

09/03/2020 - 16/03/2020
  • Tijdstip: 20:00 uur
  • Locatie: Eetkaffee Steenstraete

Canada

De formule is, voor wie het al kent, analoog als de voorbije avonden: een kennismaking van de streek aan de hand van een powerpoint met veel foto’s. En naar goede gewoonte zullen er vanuit de keuken een aantal lekkere hapjes op tafel komen, zodat we naast de smaak van de wijnen ook de optimale harmonie tussen wijn en gerecht kunnen opzoeken.


Hoe is een wijnavond opgevat?

De avond is opgevat als een interactieve lesavond. Aan de hand van een powerpointpresentatie wordt een toelichting gegeven over het land, de druiven, de wijnen, ... en per avond worden er een reeks typische wijnen geproefd en besproken. Een aantal hapjes begeleiden de wijnen, wat u meteen ook wegwijs maakt in de mogelijke combinaties tussen deze wijnen en de gerechten. De wijnavonden vinden plaats in een apart lokaal, waar we ongestoord kunnen proeven en de wijnen bespreken. Alle vragen kunnen gesteld worden. En dat persoonlijke smaken en voorkeuren verschillen, zal snel duidelijk worden uit de levendige gesprekken die ontstaan.

Om de avonden op een voldoende hoog niveau te houden en ook vrij van alle aankoopverplichtingen, wordt er een vergoeding gevraagd, die alle kosten van de avond dekt (wijn, hapjes, glazen). U hoeft dus behalve uw goed humeur en uw aangescherpte smaakpapillen niets mee te brengen. Om alles tijdig te kunnen voorbereiden (hapjes, wijn, lokaal klaarzetten), wordt er gevraagd om vooraf in te schrijven.

Voor de geïnteresseerden bestaat de mogelijkheid om de geproefde wijnen te bestellen als ze in de smaak vallen.

Interesse in zo’n wijnavond?

Neem contact op met Carpevino voor verdere info.

 

Meer info over Bistro Steenstraete op www.steenstraete.be

 


Op afspraak | Wenst u buiten de uren te komen?

Neem contact op

© 2024 Carpevino - Johan Carpentier | BE0872.763.537

Webbureau In2Red